Travelstof: de stof die teruggaat naar de kern van G-maxx!

Maar wat is travelstof nou eigenlijk en waarom is deze stof zo geliefd? Dat leggen in deze blog uit.

Travelstof wordt ook wel travel kwaliteit genoemd. De laatste jaren erg populair geworden, maar bij G-maxx al een vertrouwde stof sinds de oprichting in 2015!  Het hoge draagcomfort met een casual chique uitstraling maakt deze stof zo geliefd. Travelstof heeft haar naam te danken aan de functionaliteit waarvoor het bedoeld is: op pad zijn. Travelstof wordt gemaakt van polyamide in combinatie met elastaan en draagt daardoor veel voordelen met zich mee. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees dan even door!

 

✔ Heerlijke hoeveelheid rek 

Met de grote hoeveelheid elastaan dat travelstof bevat heeft de stof veel stretch waardoor de kleding zich aanpast aan de vormen van jouw lichaam en bewegen een stuk comfortabeler wordt. Omdat de stof niet trekt rondom jouw vormen, voelt travelstof als een tweede huid dat je eigenlijk liever niet meer wilt uittrekken.

 

✔ De stof die ademt

Bij het vrij kunnen bewegen is het ook wel fijn om niet na te hoeven denken aan zichtbare zweetvlekken. Travelstof, dat ook wel gebruikt wordt bij je favoriete sportkleding, is een ademende stof dat transpiratie naar buiten transporteert waardoor zweten en transpiratievlekken verleden tijd worden.

 

✔ Strijken? Dat is niet meer nodig

Hoe fijn is het dat een shirt van travelstof niet kreukt als je de hele dag in de auto hebt gezeten of een jasje aan hebt gehad! Zo ga je altijd zorgeloos de deur uit en kun je met travelstof altijd goed voor de dag komen. Na het wassen en laten drogen van travelstof is strijken vrijwel overbodig en wordt het aangeraden om het strijkijzer in de kast te laten staan. Wil je toch liever wel even een strijk er overheen halen? Strijk dan zonder stoom en niet warmer dan 110 graden. Wil je zo lang mogelijk van je kledingstuk genieten? Keer het kledingstuk bij het strijken altijd binnenstebuiten om de buitenkant langer mooi te houden.

 

✔ Travelstof is voor iedereen

Door de grote hoeveel fijne rek past travelstof zich aan aan jouw figuur. Of dat nou een appelvorm, zandloper of een peervorm is! Weg met onzekerheden, travelstof is geschikt voor ieder figuurtype.

 

✔ Ingewikkelde wasvoorschriften zijn verleden tijd

Omdat travelstof nog vrij nieuw is, is het lastig te bepalen hoe je deze stof nou eigenlijk moet verzorgen. Gelukkig is het verzorgen van travel kwaliteit vrij simpel. Zo wordt een item van travelstof gewassen op 30 of 40 graden. Heter wassen is niet nodig én is beter voor het milieu. Daarnaast heeft travelstof geen wasverzachter nodig doordat de stof al heel glad en zacht is van zichzelf. Wil je liever wel een lekker geurtje aan je kleding? Gebruik dan wasverzachterdoekjes. Stop de kleding na het wassen niet in de droger. Travel kwaliteit droogt super snel van zichzelf en kun je dus na het wassen uithangen zodat kleurdoorloop voorkomen wordt. Klaar en aantrekken maar!

 

Heb je nog vragen over de verzorging van je travel kwaliteit items of twijfel je welk item van travelstof gemaakt is? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder!